- سه شنبه 11 اسفند 1394
- مدیر وب سایت
- 1572
آنالیز احساس و نظرکاوی، حوزهای از مطالعات است که نظرات، احساسات، نگرشها و عواطف را از زبان نوشتاری، تجزیه و تحلیل مینماید. اهمیت رو به افزایش آنالیز احساسات،با رشد رسانههای اجتماعی مانند نشریات، reviewها، فرومهای بحث، بلاگها،تویترها و شبکههای اجتماعی همراه شده است. سیستمهای آنالیز احساس و نظر کاوی تقریبا در تمام دامنههای اجتماعی و تجاری کاربرد دارند.
عقاید و درک ما از هستی و واقعیت (reality) و انتخابهایی که انجام میدهیم، از چگونگی دید دیگران و ارزیابی آنان از جهان، تاثیر میپذیرد. بنابراین در زمان تصمیمگیری، اغلب، عقاید دیگران را پویش میکنیم.
اصطلاح Sentiment Analysis بیشتر در حوزهی صنعت بهکار میرود و رایجتر است. اما در فعالیتهای علمی و آکادمیک هر دو اصطلاح Sentiment Analysis و Opinion Mining به تناوب مورد استفاده قرار میگیرند.
اصطلاح Sentiment Analysis برای اولین بار در (Nasukawa and Yi, 2003) بیان شد و اصظلاح Opinion Mining در (Daive et al. ,2003)، اگرچه پیش از این نیز تحقیقات در این حوزهها آغاز شده بود.
فعالیتهای تحقیقاتی در این حوزهها از سال 2000 با سرعت زیادی آغاز به رشد نمود و تبدیل به یکی از فعالترین حوزههای تحقیقاتی در حوزههای پردازش زبانهای طبیعی، دادهکاوی، وبکاوی و بازیابی اطلاعات گردید و از حوزه علوم کامپیوتر به حوزه علوم مدیریتی گسترش یافت.
تحلیل احساسات و نظرکاوی به طور عمده بر نظراتی که بیانگر احساسات مثبت و منفی هستند، تمرکز دارند.
نظرکاوی در حال حاضر در مرکز تحقیقات در حوزه رسانههای اجتماعی قرار دارد. تحقیقات در این زمینه نه تنها اثرات مهمی بر NLPمیگذارد بلکه میتواند تاثیر عمیقی در مدیریت دانش و علوم، علوم سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بگذارد، زیرا تمام این زمینهها از نظرات مردم تاثیر میپذیرند.
ادامه ...